Post navigation

din filme

Băiatul şi Bestia: hibridul zilelor noastre

„Toţi suntem la fel.“ 
– Kyuta

Un copil orfan de mamă şi uitat de tată este adoptat de o bestie. Nu, nu vă imaginaţi că îi va fi profund recunoscător noului părinte. Dimpotrivă, îl va înfrunta, îi va da peste nas şi se va purta cu el ca… el. Ca o bestie. 

Este unul dintre cele 5 lungmetraje de animaţie care intră anul acesta în competiţia Oscar-urilor, alături de Întors pe dos, Anomalisa, Mielul Shaun şi Când Marnie a fost acolo. Presentimentul meu, referitor la titlul câştigător, este Întors pe dos. Iar singura concurenţă, tot din punctul meu de vedere, este reprezentată de Băiatul şi Bestia, o animaţie dinamică, cu un mesaj universal şi o retorică simplă, dar adâncă. Este regizată de Mamoru Hosoda, apreciat de criticii de film ca fiind noul Miyazaki, o apreciere care nu l-ar onora foarte tare pe Hosoda, sunt convinsă, deoarece marii creatori nu suportă uşor comparaţiile cu alţi mari creatori, dar care dă bine în promovarea producţiei.

SINOPSIS. În Jutengai, trăiesc bestiile, iar în Shybuia, oamenii. Conducătorul ţinutului Jutengai vrea să se transforme în zeu, însă nu e hotărât în cel fel de zeu – e un iepuroi bătrân şi indecis, încă legat de funcţia lui. În plus, are nevoie de un succesor. Bestia Kumatetsu şi bestia Iozen ar fi principalii candidaţi. Amândoi puternici, amândoi cu multe calităţi fizice. Cu toate acestea, diferiţi – primul e bestia bună (are copii, e calm, echilibrat), al doilea bestia rea (nu are copii, nici ucenici, nu e calm şi nici echilibrat). Într-o zi, Iozen îl întâlneşte pe Ren, un băieţel care locuieşte în Shybuia şi care, deşi om, este ca el – nici calm, nici echilibrat, încăpăţânat şi stăpânit de ură. Este şansa lui Iozen să aibă, în sfârşit, un ucenic! Sau un maestru? S-a întrebat şi iepuroiul bătrân şi indecis, o să vă întrebaţi şi voi când îi veţi vedea pe marele ecran. Continuarea pe dinfilme.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *