Post navigation

din culise, din filme

Interviu cu Alina Grigore, actrița din „Ilegitim“: „Ne-am inspirat dintr-o poveste reală, de undeva din Germania“

Linia originală a scenariului avea altă direcție, între Sasha (Alina Grigore) și Romeo (Robi Urs), frați gemeni, relația era alta. La fel și în cazul lui Cosma (Bogdan Albulescu) și a Gildei (Cristina Olteanu). Lucrurile s-au transformat pe parcurs pentru că Ilegitim nu a fost nici gândit, nici creat după o machetă prestabilită.


Sasha, Romeo, Cosma și Gilda sunt frați și locuiesc împreună cu tatăl lor, Victor Anghelescu (Adrian Titieni), medic ginecolog. Scena cu care se deschide filmul este și cea care desenează profilul familiei Anghelescu – se intuiește deja trăirea tabu dintre Sasha și Romeo, se exprimă clar furia lui Cosma împotriva tatălui și obediența Gildei.

Toți copiii din familia Anghelescu, mai puțin Gilda, își judecă tatăl, chiar dacă nu sunt ei cei mai potriviți să o facă. Tentația e mare, cine spune că nu, Victor Anghelescu „raporta“ pe vremea lui Ceaușescu situațiile de avort, iar Sasha, Romeo și Cosma află acest detaliu întâmplător. De-aici și revolta lor, alimentată, pe de altă parte, de propriile frustrări. Continuarea pe dinfilme.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *