Post navigation

din filme, din lume

Jurnal animat: Competiția românească

Mi-au plăcut toate, dar unele mai mult decât altele. Scurtmetrajele românești care au intrat în Competiția Anim’est 2015 au teme și abordări savuros de variate. Mă bucur că am aflat, prin acest Festival, că există atât de mulți ilustratori români. Și atât de talentați!

Trecut, prezent sau viitor, animatorii au explorat toate sertarele timpului. Și ale spațiului, din afară sau dinlăuntrul nostru. Matei Branea ne-a dus în Cosmos cu Omulan!, Ion Octavian Frecea, într-un hambar cu măști și în Castelul lui Dragulea, prin Colinda, iar Claudia Ilea, cu al ei Loop, în locuri familiare din existența de zi cu zi – bucătărie, mașină, birou.

Evoluate vizual sau simple, oamenii din spatele acestor filme au redat, în modul lor personal, o idee, o istorie sau o stare. Ce este distanța? Andra Mirea a răspuns la o întrebare banală, într-o manieră complexă, pe care a condensat-o în 3 minute și 17 secunde. Pentru scurtmetrajul ei, Distanța, a lucrat cu 3 prietene care au acceptat să spună ce înseamnă din punctul lor de vedere această noțiune. Iar părerile sunt foarte diferite! Andra Mirea a desenat ideile pe o foaie de hârtie și a înregistrat vocile. „Distanța e o luptă cu mine“, spune una dintre ele. Continuarea pe dinfilme.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *