Post navigation

din filme

„The Revenant: Legenda lui Hugh Glass“, un film de familie, da

Dacă ia sau nu ia Leonardo DiCaprio Oscarul, puţin contează. Nu cred că ăsta este motivul pentru care a acceptat oferta lui Iñárritu, perspectiva câştigării unui premiu important. Şi nici că Iñárritu l-a lăsat să facă ce-a vrut el. Totul se petrece aici cu un sens, o să vedeţi. 

The Revenant Spunea Iñárritu, într-un interviu, că şi-a dedicat toate filmele familiei sale şi că toate producţiile sunt, dincolo de implicaţiile politice şi sociale, poveşti de familie. Nu ştiam că are un băiat mort, am aflat de curând – Iubiri şi câini, bunăoară, este dedicat copilului pierdut. S-ar putea ca nici Revenant: Legenda lui Hugh Glass să nu fie străin de subiect. Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) caută răzbunare pentru că i s-a ucis fiul, căpetenia indienilor scalpează tot ce îi cade în mână, pentru că i s-a răpit fiica de către albi, iar Fitzgerald (Tom Hardy) îl abandonează pe Glass, după ce e atacat de un grizzly, pentru că vrea să-şi ia nişte bani, dar şi pentru că vrea să ajungă mai repede acasă ca să-şi vadă copiii. 

În numele copiilor (şi a familiei!), iată, se fac lucruri morale şi imorale. On est tous des sauvages, n’est-ce pas? :) Este update-ul pe care regizorul îl aduce scenariului real, care a stat la baza peliculei şi care l-a inspirat în ’71 şi pe Richard C. Sarafian, cel care a semnat The Man in the Wilderness, prima ecranizare după adevărata întâmplare. Instinctul de apărare a familiei, a ceea ce îi mai rămăsese din ea lui Hugh Glass, este şi principalul motiv care-l trezeşte practic din morţi. El nu vrea să-l pedepsească pe Fitzgerald, deoarece l-a lăsat singur, rănit şi îngropat de viu, într-o pădure bântuită de indieni, ci pentru că i-a luat ce avea mai sfânt, copilul. 

Cât despre Leonardo DiCaprio şi felul în care îşi joacă rolul, părerile sunt împărţite – unii i-au apreciat interpretarea, alţii au găsit-o prea încrâncenată. Îmi vine să fac un exerciţiu de imaginaţie, să mă pun un pic în pielea actorului, deşi e-aproape imposibil din fotoliul moale şi cald în care stau acum şi scriu. Deci: îmbracă-te cu cârpe şi piei de animale, intră într-o apă îngheţată şi prinde un peşte cu o ţepuşă din lemn, muşcă din el, ieşi din apă şi fă un foc mic, din cremene, dezbracă-te la pielea goală şi intră în carcasa unui animal ca să te încălzeşti. A, nu uita că eşti într-un film şi că, de fapt, ai un personaj de interpretat. Continuarea pe dinfilme.ro

 

It's only fair to share...Share on Facebook5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *