Post navigation

din filme

„The Revenant: Legenda lui Hugh Glass“, un film de familie, da

Dacă ia sau nu ia Leonardo DiCaprio Oscarul, puţin contează. Nu cred că ăsta este motivul pentru care a acceptat oferta lui Iñárritu, perspectiva câştigării unui premiu important. Şi nici că Iñárritu l-a lăsat să facă ce-a vrut el. Totul se petrece aici cu un sens, o să vedeţi. 

The Revenant Spunea Iñárritu, într-un interviu, că şi-a dedicat toate filmele familiei sale şi că toate producţiile sunt, dincolo de implicaţiile politice şi sociale, poveşti de familie. Nu ştiam că are un băiat mort, am aflat de curând – Iubiri şi câini, bunăoară, este dedicat copilului pierdut. S-ar putea ca nici Revenant: Legenda lui Hugh Glass să nu fie străin de subiect. Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) caută răzbunare pentru că i s-a ucis fiul, căpetenia indienilor scalpează tot ce îi cade în mână, pentru că i s-a răpit fiica de către albi, iar Fitzgerald (Tom Hardy) îl abandonează pe Glass, după ce e atacat de un grizzly, pentru că vrea să-şi ia nişte bani, dar şi pentru că vrea să ajungă mai repede acasă ca să-şi vadă copiii. 

În numele copiilor (şi a familiei!), iată, se fac lucruri morale şi imorale. On est tous des sauvages, n’est-ce pas? :) Este update-ul pe care regizorul îl aduce scenariului real, care a stat la baza peliculei şi care l-a inspirat în ’71 şi pe Richard C. Sarafian, cel care a semnat The Man in the Wilderness, prima ecranizare după adevărata întâmplare. Instinctul de apărare a familiei, a ceea ce îi mai rămăsese din ea lui Hugh Glass, este şi principalul motiv care-l trezeşte practic din morţi. El nu vrea să-l pedepsească pe Fitzgerald, deoarece l-a lăsat singur, rănit şi îngropat de viu, într-o pădure bântuită de indieni, ci pentru că i-a luat ce avea mai sfânt, copilul. 

Cât despre Leonardo DiCaprio şi felul în care îşi joacă rolul, părerile sunt împărţite – unii i-au apreciat interpretarea, alţii au găsit-o prea încrâncenată. Îmi vine să fac un exerciţiu de imaginaţie, să mă pun un pic în pielea actorului, deşi e-aproape imposibil din fotoliul moale şi cald în care stau acum şi scriu. Deci: îmbracă-te cu cârpe şi piei de animale, intră într-o apă îngheţată şi prinde un peşte cu o ţepuşă din lemn, muşcă din el, ieşi din apă şi fă un foc mic, din cremene, dezbracă-te la pielea goală şi intră în carcasa unui animal ca să te încălzeşti. A, nu uita că eşti într-un film şi că, de fapt, ai un personaj de interpretat. Continuarea pe dinfilme.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *