animatie

Piatra şi oamenii

din online

Dacă un obiect ar avea viaţă, ar veni oamenii şi i-ar lua-o. Întotdeauna se găsesc utilaje, lopeţi şi furnale. O animaţie despre călătoria unei pietre, purtată fără voia ei în caruselul efectelor autodistructive ale evoluţiei omenirii.

Continue reading …

Angajatul

din online

O animaţie despre rutină şi dezumanizare. Oameni care devin obiecte – masă, cuier, lift, semafor, taxi, preş – şi obiecte care NU devin oameni. Cum spune Orwell, „Nimic nu-ţi aparţine în afară de cei câţiva centimetri cubi de sub ţeastă“. Dar ce te faci când ai doar ILUZIA că eşti stăpân pe cei câţiva centimetri cubi?

Continue reading …

Jam(b)ón

din online

JambonPovestea porcului, in varianta spaniola. Animata, amuzanta și cu ingrediente noi. Ca o informatie in plus, regizorul animatiei, Iria Lopez, a spus ca vrea sa redea, prin aceasta poveste, cum oamenii diferiti, aparte sunt exclusi din societate.
Pe scurt. Chiar daca este porc, José incearca sa se poarte ca un om. Insa nu-i prea iese. Îsi da seama cat de fericit e atunci cand nu mananca ajutat de furculita si cutit sau cand se scalda in noroi. Continue reading …