din online

«They took our jobs!» – Oameni vs masini (actualizat)

din online

Chiar acum, cand scriu aceste randuri, ma gandesc ca undeva, in lume, exista cel putin un programator care lucreaza intens la crearea unui soft care va urma sa scrie in locul meu si in locul altor zeci de mii de redactori. Daca privim inapoi, in timp, vedem cum caii au fost inlocuiti de masini si cum masinile, azi, incep sa se conduca singure. Cum Baxter, robotul care a revolutionat tehnologia in 2012 are un frate virtual, Watson, gandit de IBM cu scopul de a fi „cel mai bun doctor din lume“. Va disparea meseria de redactor, sofer, doctor? Muzicienii si artistii? Pentru ca asta inteleg din filmul de mai jos. Apropo, chiar si muzica pe care o veti auzi, la un moment dat, este creata de un soft, Emily Howell. „They took our jobs!“, urla pe tonalitati grotesti personajele din Southpark. They were wrong. „WE took our jobs!“.

Continue reading …

Brancusi filmat

din online

Daca sculpturile lui Brancusi nu au nevoie sa vorbeasca pentru a-si spune povestea, nici filmarile realizate de sculptorul roman nu au nevoie de cuvinte.

A mountain gorilla (Africa – BBC)

din online

Canguri care alearga, nori care plutesc, fulgere in timp ce lumineaza cerul – sa redai in acelasi timp imaginea si miscarea printr-o fotografie, iata motivul pentru care ar trebui sa ne placa gifurile animate. I am bored, therefore I make GIFs este mottoul site-ului Head Like an Orange, o pagina virtuala care pune lumea necuvantatoarelor in miscare.

Revelion in tren

din filme, din online

Vlad şi Mădălina călătoresc cu trenul în noaptea de revelion. Filmul e povestea unui drum, din zi în noapte, prin nord-estul ţării.
Cântăreţi în drum spre Focşani, 4 CFR-işti călătorind spre Iaşi, un investitor, un gabor sâmbătar şi o “bătrână” ortodoxă discutând despre religie, 3 fete, după un concert, în drum spre petrecerea din Câmpulung… Oameni, muzică, artificii, anul nou…în tren.

Continue reading …