jazz

Seara F. Scott Fitzgerald

din lume

Nu am intalnit niciodata, la nici un autor pe care l-am citit, o asemenea nevoie disperata de fericire.
—Mircea Cartarescu

Un scriitor si trei feluri diferite de a-i vedea romanele. Alexandra Rusu, Andreea Rasuceanu si Mircea Cartarescu au vorbit, aseara, la Humanitas-Cismigiu, despre „Marele Gatsby“ si „Blandetea noptii“, de F. Scott Fitzgerald. O calatorie imaginara in anii ’20, „Jazz Age“, de mana cu Jay Gatsby, Daisy Buchanan, Dick Diver, Nicole Warren. Auditie placuta! (:

Jazz, Jazz, Jazz

din culise

Aseara, cand am venit obosit acasa, am ascultat John Coltrane, saxofonistul meu preferat. Asa am putut sa adorm.
— Emil Bizga

Jazz, Jazz, JazzPremiera in istoria jazzului romanesc. Emil Bizga a reusit sa adune 15 cei mai talentati instrumentisti de jazz si sa aduca primavara in Bucuresti pe ritmurile anilor ‘20. A trebuit sa vina Emil cu prospetimea din New York sa punem pe picioare acest proiect muzical‟, a spus Mircea Tiberian, invitatul special al serii. S-a cantat, s-a improvizat, iar spectatorii aflati in sala Studio a Teatrului Odeon au sarbatorit la cote maxime prima zi din luna martie. Continue reading …

Miercuri seara: jazz and poetry

din lume

Buy me something to drink, and I’ll buy you some music!
Hope Holiday, „The apartment“ (1960)

And poetry, pentru ca, intr-o pauza de jazz, Aculin Tanase a „colorat“ atmosfera din clubul Jazz Book, un loc la discretia celor care cred nu numai in sambete tarzii, ci si in miercuri sofisticate, cu epigrame pentru generali, soacre si celibatari, doctorite, amanti si politicieni. Glumele au prins, lumea s-a aprins. Quartetul Emil Bizga a dat tonul. Trompeta, pian, contrabas si tobe. Pinot gris, cafele cu caimac, aroma de vanilie in aer. Printre multele tigari, si un trabuc. Susoteli discrete, atat cat sa dea de inteles ca da, „locul are o energie buna“, asa cum jazz man-ul Bizga a declarat de la bun inceput.

Continue reading …