Emil Brumaru

Cum s-a auzit „Infernala comedie“ la Bookfest 2015

din carti, din lume

„Infernala comedie“ a pus pe jar „Rezervația de îngeri“! Cu umor, firesc, „p“-uri și „chi“-uri, mărgele, căpșuni și iesle de Murano. Publicat de Editura Adenium, într-o ediție cu ilustrații semnate de Felix Aftene, volumul i-a adunat la aceeași masă pe Luminița Corneanu (min. 03.04), Daniel Cristea-Enache (min. 13.42), Radu Vancu (min. 24. 25) și Emil Brumaru (min. 32.45). Moderator, Daniel Șandru.

Continue reading …

Emil Brumaru, la Gaudeamus 2014

din carti

Cad castane din castani. Amintiri de ieri si de azi, de Emil Brumaru si Veronica D. Niculescu, este, respectand cuvintele autorilor, o carte a unei prietenii de 8 ani, despre lucruri jucause si serioase: „Copilarie“, „Viata“, „Carti“, „Moarte“, „Un pic din toate“, „Basm“ si „Septembrie 2011“ sunt capitolele „diablogurilor“. Diabloguri, pentru ca ideea unui volum scris in tandem a plecat de la un schimb de comentarii pe un blog, dintre Veronica D. Niculescu si autorul Rezervatiei de ingeri. Cartea a fost lansata azi, la standul editurii Polirom, in prezenta celor doi scriitori si a lui Radu Vancu, iar discutia a fost moderata de Adrian Cristea Enache. Inregistrarea, mai jos:

Nota: Veronica D. Niculescu – minutul: 12.51, 33.39
Emil Brumaru – minutul: 20.38, 35.40

Continue reading …

Dumnezeu se uita la noi cu binoclul

din lume

Dumnezeu se uita la noi cu binoclul si vede patlagele zemoase, Siropande care irizeaza anotimpuri, Profire care debusoleaza imaginatia si un tramvai care ia pulsul timpului. Dumnezeu vede si mai multe si le puteti vedea si voi odata cu El in volumul cu acelasi nume, „Dumnezeu se uita la noi cu binoclul“, semnat de Emil Brumaru. Opere IV vine dupa „Julien Ospitalierul“, „Submarinul erotic“ si „Cersetorul de cafea“ si a fost lansat la Targul de carte Bookfest. Invitatii evenimentului au fost Emil Brumaru, Alex Stefanescu si Adina Dinitoiu. P.S. Pe Brumaru il ascultati incepand cu minutul 23:38.

Continue reading …

Emil Brumaru, ingerul de joi seara

din carti, din lume

Ma uit la el fermecat, asa cum ma uit la foc sau la o fantana arteziana.
(Alex Stefanescu, despre Emil Brumaru)

Emil BrumaruAseara, la Humanitas Cismigiu, Emil Brumaru a venit tocmai din Iasi, pentru a le povesti bucurestenilor „cu aplomb“ despre un tinut cu totul aparte, „Rezervatia de ingeri“. Volumul este o antologie de 128 de poeme, multe dintre ele inedite. Au vorbit, pe rand, Ioana Parvulescu si Lidia Bodea (doua „ingerite“, numite astfel de Alex Stefanescu), Alex Stefanescu, critic literar, prieten si „observator“ fidel al poetului inca de la debut, si, evident, Emil Brumaru. Continue reading …