recenzie carte

„Nasul“, de N.V. Gogol. Visul unui barbier, cosmarul unui maior

din carti

Nu este atat de fin ca al lui Grenouille sau al lui Ratatouille, ba chiar are un cos pe el si se poate deghiza in consilieri de stat. Iar lipsa lui nu dauneaza grav sanatatii. Cu nasul lipit la locul lui, „ar fi mult mai rau pentru dumneavoastra“, ii spune doctorul napastuitului Kovaliov. Asa stau lucrurile in nuvela semnata de N.V. Gogol. O satira delicioasa la adresa unei societati pentru care imaginea in lume este mult mai importanta decat aerul pe care il respiri cu… nasul.

Continue reading …

Sunt o baba comunista. Cartea

din carti

Stiti care sunt cele 7 minuni ale comunismului? Unu: in Romania toata lumea are serviciu. Doi: desi toata lumea are serviciu, nimeni nu munceste. Trei: desi nimeni nu munceste, planul se face peste 100%. Patru: desi planul se face peste 100%, magazinele sunt goale. Cinci: desi magazinele sunt goale, toata lumea are ce manca. Sase: desi toata lumea are ce manca, nimeni nu e multumit. Sapte: desi nimeni nu e multumit, toata lumea aplauda.

"Sunt o baba comunista" - Dan LunguAr mai fi si o a opta minune, daca e sa ramanem in interiorul cartii lui Dan Lungu. Desi comunismul e detestabil pentru cei care l-au experimentat, pe altii ii face sa rada. Cel putin, cu asta am ramas eu dupa ce am citit romanul. Si cu inca ceva: cu o vaga definitie asupra fericirii. Continue reading …