scriitori

fara categorie

Nu mă mir că vrei să pleci. Nu-i nici un covor în casă. Când ai un covor, începi să ştii unde ţi-e locul.

Catalin Dorian Florescu, Drumul scurt spre casa

Cel mai iubit dintre pamanteni in 10 citate

din carti

O alta cheie de lectura pentru unul dintre cele mai frumoase romane din literatura romana

Farmecul acestor carti, considerate cele mai frumoase, consta in faptul ca sunt atemporale si aspatiale: pot fi citite oricand si oriunde. Nu presupun necesitatea unui hamac sub un palmier sau a unei guri de soba. Sunt ele insele si traiesc intens oriunde-ar fi si oricand s-ar afla: metrou, birou, fotoliu, vara, toamna, dimineata sau seara. Continue reading …

Filip Florian – despre scris, tabieturi si bufnite

din carti, din lume

Nu imi doresc sa ma recunoasca lumea. Imi doresc sa imi placa sa scriu.

imageUn roman care incepe cu un tunel in zapada, continua cu o poteca si se incheaga cu o intalnire magica – intalnirea dintre un copil si un adult. Asa a fost si intalnirea dintre cititori si Filip Florian, asta seara, la Carturesti Verona.

De Filip Florian am auzit prima data intr-o… librarie. Am vazut titlul Degete mici, scris cu rosu, in colectia Top 10+ de la Polirom, m-a atras teribil sintagma in sine si am cumparat cartea. De la primele pagini am intuit ceea ce urma sa fie “the beginning of a beautiful friendship”; astfel, dupa Degete mici au urmat Baiuteii (roman scris in tandem cu Matei Florian, fratele lui), Zilele regelui si recenta Toate bufnitele.
Continue reading …