din culise, din filme

Recenzia filmului „Minte-mă frumos în Centrul Vechi“

Lejer, de weekend. Cu glumițe la zi, situații la zi, m-am distrat la „Minte-mă frumos în Centrul Vechi“. Să ne distrăm cu toții vizionându-l – asta a fost și intenția echipei, de la regizor și scenarist, până la actori.

Sunt două lucruri pe care filmul le are în comun cu partea I, cuplul Toni (Marius Damian) – Oana (Antoaneta Zaharia) și referințele la Centrul Vechi. Centrul Vechi devine mai febril și mai viu în partea a doua. Văzut de sus, de jos, dinăuntrul clădirilor ori de-afară, de pe terase, ziua sau noaptea, este el însuși un personaj în poveste.

Povestea, și ea, mult mai densă. Nu e Birdman, dar seamănă mult, ca scenariu, cu Birdman. Avem o piesă de teatru în film, avem conflicte între actori, viața din culise, avem chiar și o cronicăreasă de teatru, Asaftei (Coca Bloos), o bloggeriță în etate. Avem și un portret clar al actorului și al condiției lui, al actorului din România care, ca să supraviețuiască, trebuie să facă și pe statuia vivantă, și pe one man show’u, și pe hackeru’.  Continuarea pe dinfilme.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *