din lume

Sweet Life. Prima data in Dragonul Rosu

Dragonul RosuDe unde pleaca masina spre Costin Georgian?“, il intreb pe sofer, dupa ce am luat autobuzul gresit si m-am intors de unde am plecat. „Pai tocmai ati pierdut-o, domnisoara… Ia uitati-o cum trece pe sub ochii dumneavoastra…“, imi raspunde el. Ma uit la ceas. Putin peste doua jumate. Pana la urmatorul autobuz, mai e aproape o ora. In statie e liniste, soare si miros de praf combinat cu plastic si urina. Ce caut eu aici? Si ce am gasit?

 

Cu cateva ore in urma, lucrurile stateau relativ mai agitat.

Toti cara cate ceva. Cutii, manechine cu sau fara cap, cu sau fara picioare, lazi cu zarzavat. Orice. Si daca nu cara, stau pe scaune, sparg seminte intre dinti, mangaie smartphonuri ori joaca carti. Majoritatea sunt chinezi. Restul, arabi, turci, romani. Se irita daca incerci sa negociezi produsul la bucata. Si, oricum, nu merita s-o faci – o geanta care in Dragonul Rosu costa 60 de lei, o poti gasi in oras la jumatate de pret. Se vinde angro si se gandeste angro. De trait, se traieste individual, pentru ca standurile, desi lipite unul de altul, au existenta lor proprie, cu legile, hainele si oamenii lor.

 

Nimic din ce ar putea insemna spiritul asiatic nu se regaseste aici.

Doar efectul glutamat. Desi complexul comercial este structurat in 7, 8 Dragoni si, in mod logic, ar trebui sa existe o diferenta intre ei, in realitate, diferenta este aproape insesizabila. Marfa este cam aceeasi peste tot. Pantofi, draperii si rochii de mireasa, huse pentru colivii, condimente si farfurii, ochelari de soare, mingi de plastic si evantaie. Orice. Cu toate astea, ceva te mana, irational si mecanic, sa mergi in urmatorul Dragon, in speranta ca vei gasi ceva nou. Dar nu gasesti nimic. Poate o undita sau un cort.

 

O insula trista si tacuta pe un continent balcanic.

O insula pe care o mai dezmorteste din cand in cand cate un „ţ“ prelungit in limba nou formata romana-chineza. O insula pe care o amorteste la loc ora pranzului, cand angajatii/ cumparatorii se duc la masa ori acasa. Cand peste toti Dragonii se lasa din nou linistea si cand, in sfarsit, soseste ratb-ul.
Galerie foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *